Menu

Vakantieparken Drenthe

Op zoek naar een vakantiepark in Drenthe? Bij BungalowExperts vind je een uitgebreid aanbod van bungalows en vakantieparken in Drenthe. Om de vakantieparken goed en gemakkelijk te vergelijken zijn alle prijzen op onze website vermeld inclusief de verplicht bijkomende kosten.

Vakantieparken Drenthe

Overweeg je een vakantiepark in Drenthe te boeken? Niet twijfelen, maar meteen doen! Kijk in ons overzicht van vakantieparken in Drenthe en je ziet een breed scala aan mogelijkheden, van grootschalige vakantieparken met veel faciliteiten en restaurants tot kleinschalige vakantieparken waar je geniet van de rust en natuur van Drenthe.

Bekijk de vakantieparken in Drenthe

Fietsen en wandelen in Drenthe

Drenthe wordt ook wel de vijfsterren fietsprovincie genoemd. Nergens vind je zoveel kilometers fietspaden als in Drenthe. De vele wandel- en fietsroutes nodigen ook actieve natuurliefhebbers uit voor een bungalowvakantie in Drenthe. Op de meeste vakantieparken in Drenthe kun je fietsen huren. Vraag bij de receptie van het bungalowpark naar de leuke wandel- en fietsroutes in de buurt. Een bekende wandelroute is natuurlijk het Pieterpad dat van Groningen tot Limburg loopt en gedeeltelijk door Drenthe gaat.

Tips voor je bungalowvakantie Drenthe

Drenthe staat bekend om de hunebedden. Tijdens je verblijf in een bungalow in Drenthe kun je een bezoek aan deze bijzonder grafmonumenten niet overslaan. In Borger vind je het Hunebedcentrum waar je alles te weten komt over de hunebedden, leuk voor jong en oud.

Dwingeloo is een van de mooiste brinkdorpen van Drenthe. Het oude dorpscentrum wordt gevormd door De Brink die vroeger werd omringd door boerderijen en waar het vee over de drift naartoe werd gedreven. Breng ook zeker een bezoek aan een schaapskooi of schaapskudde in Drenthe, bijvoorbeeld in Ruinen, Exloo of Balloo. De kans is erg groot dat er één in de buurt van je vakantiepark te vinden is.

Tijdens je bungalowvakantie in Drenthe is een bezoek aan een stad ook een aanrader. Assen is een heerlijke stad om te winkelen, een museum te bezoeken of al wandelend te ontdekken. De stadswandeling brengt je langs de prachtige herenhuizen, monumenten, beelden en gebouwen van de hoofdstad van Drenthe. Je vindt er ook het Verkeerspark, het Drents Museum en de jaarlijkse TT. Wil je overigens tijdens de TT in Drenthe een bungalow, vakantiehuisje of vakantiepark boeken dan raden wij je aan dit heel vroeg te boeken.

Nog meer tips nodig? Kijk op Bezoek het Noorden

Vakantieparken Drenthe

Dagje in het wild

Leeuwen en nijlpaarden gespot! Wist jij dat deze dieren in Drenthe wonen?! Ga het zelf ontdekken op een safari in Wildlands Zoo in Emmen. Een unieke dierentuin en avonturenpark in Drenthe. Hier maak je op een interactieve en leuke manier kennis met dieren uit Afrika, de jungle en de ijskappen in de diverse werelden Serenge, Jungola & Nortica. Ontdek zelf jouw favoriete dier! Durf je ook een ritje in de Tweestryd achtbaan aan? 

Bungalow en vakantieparken Drenthe

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Drenthe. Er zijn maar liefst drie grote Nationale Parken in Drenthe.

Op de grens van Drenthe en Friesland ligt Nationaal Park Drents-Friese Wold, met ruim 6.000 hectare aan bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden. De Drentsche Aa is een uitgebreid netwerk van beken en zijbeekjes, die ieder vernoemd zijn naar het dichtbij zijnde dorp of veld. Pas in de buurt van de stad Groningen heet de beek ook daadwerkelijk Drentsche Aa.

Tussen Dwingeloo en Ruinen ligt Het Dwingelderveld, een bijna 4000 hectare groot nat heidegebied met een vrijwel ongestoorde horizon. De heide wordt beheerd door twee schaapskudden met elk een herder. 

Je vindt in de buurt van deze Nationale Parken verschillende mooie vakantieparken, waar rust en ruimte de kernwaarden zijn.

Maak je keuze en profiteer van de beste aanbiedingen en last minutes voor bungalows in Drenthe.

Bekijk de vakantieparken in Drenthe

Bekijk ook onze vakantieparken in andere provincies van Nederland: