Menu

Vakantiepark Overijssel

weekendje weg overijsselOverijssel, de provincie in Oost-Nederland, bekend door steden als Zwolle, Zutphen, Deventer, Almelo, Kampen en Enschede.  Overijssel kan worden gekenmerkt als een zandgrondgebied afgewisseld met riviertjes en beken. In het noordwesten van de provincie kom je juist polders en meertjes tegen. Overijssel bestaat uit vijf landstreken: de Kop van Overijssel, Vechtdal, IJsseldelta, Salland en Twente. Door de veelzijdigheid van de provincie is het een ideale plak om vakantie te vieren en er zijn dan ook diverse vakantieparken in Overijssel te vinden. Ook de ligging tegen Duitsland is aantrekkelijk voor veel vakantiegangers.

Activiteiten in Overijssel

In Overijssel is van alles te doen voor jong en oud. Wat dacht je van de leuke pretparken Slagharen, Hellendoorn, De Waarbeek of speelpark Hoge Boekel. Ga je liever naar een museum? In Overijssel vind je bijvoorbeeld het Techniekmuseaum HEIM, Speelgoedmuseum Deventer of het Kermis- en Circusmuseum. Een dagje shoppen doe je natuurlijk in Zwolle, Enschede of Zutphen.

Vakantiepark Overijssel

Wil jij graag op vakantie naar Overijssel? Bekijk dan eens de vakantieparken op BungalowExperts. Op onze website hebben we diverse vakantieparken uit Overijssel toegevoegd waar ook regelmatig leuke acties zijn en je dus extra voordelig kunt genieten van je vakantie in Overijssel.

Bekijk alle vakantieparken in Overijssel bij Bungalowexperts

Villapark de Weerribben

Dit kleinschalige vakantiepark ligt in Paasloo en Nationaal Park de Weerribben/Wieden ligt direct tegen dit vakantiepark aan. Het park is kleinschalig en heeft daarmee een knusse sfeer. Er zijn diverse faciliteiten waardoor het voor jong en oud leuk is om vakantie te vieren op dit mooie villapark. Vanaf het vakantiepark kun je de prachtige omgeving en landschappen ontdekken, bijvoorbeeld te fiets of te voet. Ontdek de mooie flora en fauna tijdens een wandeling of fietstocht. Je kunt er ook voor kiezen om door de rietlanen en moerasbossen te gaan op een boot, kano of supplank. 

Lees meer of boek direct je vakantie

Vakantiepark Het Stoetenslagh

Wie denkt dat er in Overijssel geen strand is, heeft het mis. Vakantiepark Het Stoetenslagh heeft namelijk een heerlijk zandstrand met recreatieplas waar je heerlijk en ontspannen kunt genieten van een weekendje weg of langere vakantie. Natuurlijk is het park ook een ideale bestemming met kinderen. Dit vakantiepark beschikt bovendien over een overdekt zwembad met indoor strand. Op vakantie met je hond? Dat kan op Het Stoetenslagh zonder problemen.

Lees meer of boek direct je vakantie

Vakantiepark Giethoorn

Giethoorn is een heel bekende plaats in Overijssel waar je elke dag het vakantiegevoel kunt ervaren. Dit romantische dorp wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Op vakantie naar dit gezellige dorpje is dus zeker een succes en daarom bevelen wij ook Vakantiepark Giethoorn van harte aan. Het park ligt in het centrum van Giethoorn en wordt dan ook omringd door water. Een aanrader is om dit waterrijke dorp en vele bruggetjes te ontdekken per kano of sloep. Vanaf het vakantiepark zijn er diverse wandel- en fietsroutes. Je huisdier mag gewoon mee naar dit vakantiepark in Overijssel.

Lees meer of boek direct je vakantie

vakantiepark overijssel

 

Wat te doen in Overijssel?

De provincie Overijssel heeft tal van mooie en leuke bezienswaardigheden en/of tips. Wij hebben er hier een aantal voor je op een rij gezet:

  • Sallandse Heuvelrug: in dit prachtige nationale park, midden in Overijssel, waan je je even ergens anders... Maak een mooie wandeling over de glooiende heidevelden en door de uitgestrekte bossen en vennen. Kies je voor een fietstocht door het park, maak dan ook even een stop op het hoogste punt, de Grote Koningsbelt, en geniet van het schitterende zicht over Salland.
  • Ootmarsum: in dit pittoreske kunstenaarsstadje in Twente maak je kennis met een bruisende cultuur en artistieke sferen. Het stadje staat bekend om zijn vele kunstateliers en galerijen, musea en antiekzaken. In augustus vindt er de jaarlijkse kunstmanifestatie plaats en wordt het dorpje omgetoverd tot een klein Parijs Montmartre, maar dan in Nederland.
  • Hof van Twente: deze romantische hotspot, in het zuiden van Twente, telt vele prachtige kastelen. Nergens anders in Nederland vind je er zoveel. Naast kastelen vind je er ook parken, wijngaarden en zes historische plaatsen. Een aantal landgoederen rondom de kastelen is toegankelijk voor publiek. Je kunt er dan ook mooie wandelingen maken. Ontdek het fraaie groene landschap van dit sprookjesachtige gebied.
  • Hanzesteden: in Oost-Nederland vind je maar liefst negen hanzesteden, die allen een een strategische ligging hebben aan de IJssel en de voormalige Zuiderzee. De hanzesteden zijn als volgt: Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zutphen en Zwolle. In iedere middeleeuwse handelsstad zul je je verwonderen over de authentieke sferen en hun charme. 

 

Wordt het de Kop van Overijssel, het Vechtdal, de IJsseldelta, Salland of Twente? Elke streek in Overijssel heeft z'n geheel eigen charme en er is altijd een vakantiepark te vinden dat een goede uitvalsplek biedt om de provincie Overijssel te ontdekken.

Meer lezen over Overijssel? Bekijk dan de provinciewebsite eens.

Liever op vakantie naar Friesland? Ontdek dan onze tips voor deze provincie.