Menu

Vakantiepark Friesland

Wil jij graag op vakantie naar een vakantiepark in Friesland? Dan ben je bij BungalowExperts aan het juiste adres. Op onze site vind je een uitgebreid overzicht van vakantieparken die in Friesland liggen en je hebt vele mogelijkheden om het park te kiezen dat bij jou past. Wil je bijvoorbeeld een vakantiepark met zwembad of een vakantiepark aan het water? In Friesland is het allemaal mogelijk!

Bekijk alle vakantieparken in Friesland

Over Friesland

In de noordelijk gelegen provincie Friesland, dichtbij Groningen is van alles te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de Friese Elf Steden, de Friese wateren, uitgestrekte natuurgebieden en de leuke steden en dorpen. De hoofdstad van Friesland is Leeuwarden en hier vind je onder andere het natuurmuseum Fryslân, het klompenmuseum en een keramiekmuseum. Maar natuurlijk kun je in Leeuwarden ook lekker shoppen of uit eten. Voor een stadswandeling in Leeuwarden ben je bij de VVV aan het juiste adres.

Wist je dat:

  • Friesland de grootste provincie is als je het oppervlak van land en water bij elkaar optelt
  • Het hoogste punt van Friesland 'slechts' 45 meter hoog is, namelijk de Vuurboetsduin op Vlieland
  • Friesland een zeer waterrijke provincie is
  • Friesland 4 nationale parken heeft, te weten: Schiermonnikoog, De Alde Feanen, Lauwersmeer (Groningen en Friesland) en Drents-Friese Wold (Drenthe en Friesland)

Natuurlijk hoor je vooral als het gaat vriezen heel veel over Friesland, want elk jaar is weer de vraag... komt er een Elfstedentocht. Deze tocht kun je overigens ook op allerlei andere manieren afleggen, bijvoorbeeld op de fiets. Een goed idee in combinatie met je vakantie in Friesland. De 11 steden zijn: Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, IJlst, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren en Workum.

Op de website van de provincie Friesland vind je nog veel meer leuke informatie over Friesland. Handig om even te bekijken voor je bijvoorbeeld een weekendje naar Friesland gaat. Bekijk ook onze Weekendje weg aanbieding voor leuke aanbiedingen naar Friesland!

Vakantiepark Friesland

Er zijn diverse mooie vakantieparken te vinden in Friesland. We geven je graag enkele tips:

Bungalowpark It Wiid

Midden in het Friese merengebied ligt dit mooie vakantiepark in Eernewoude. Op dit park kun je zelfs een vakantiehuisje met eigen aanlegsteiger of buitenjacuzzi huren!

vakantiepark friesland

Roompot Buitenplaats De Hildenberg

Op dit vakantiepark in Friesland kun je heerlijk genieten van rust en ruimte. Het park ligt direct tegen een natuurgebied en heeft ook een indoor speeltuin voor de kids.

Binnenkort een weekendje weg met familie of vrienden? Of wil jij de zomervakantie doorbrengen in Friesland? Liefhebbers van watersport, maar ook van cultuur en winkelen vinden in Friesland vast en zeker een mooi plekje. BungalowExperts helpt je graag hierbij!

Bekijk alle vakantieparken in Friesland