Menu

Vakantie Oktober Nederland

Oktober, de 10e maand van het jaar en bekend als herfstmaand, maar oktober wordt ook wel de wijnmaand genoemd. In oktober genieten we van de herfstvakantie, maar ook Halloween wordt in deze maand gevierd. Mede dankzij de herfstvakantie is oktober een maand waarin we nog massaal op vakantie gaan. Nederland is dan een ideale bestemming met mooie vakantieparken met diverse faciliteiten. Kiest u in oktober voor een vakantie aan zee of gaat u naar de Veluwe voor prachtige wandelingen door de bossen en hei. En wist u dat er ook bungalows met sauna zijn?

Bekende weerspreuken over oktober

Het weer in oktober is altijd wel een belangrijk onderwerp. Oktober kan zeker nog een hele lekkere maand zijn met prachtige herfstdagen waarin de natuur prachtig in herfstkleuren wordt gehuld. Maar oktober kan net zo goed een natte maand zijn met regen en wind, typisch herfstweer dus.

  • Is oktober warm en fijn, het zal een scherpe winter zijn; maar is hij nat en koel, ’t is van een zachte winter ’t voorgevoel.
  • Warme oktoberdagen, februari vlagen.
  • Blinkt oktober in zonnegoud, de winter volgt dan snel en koud.
  • Brengt oktober veel vorst en wind, zo zijn januari en februari zeer mild.

Prachtige herfstwandelingen en fietstochten

Houdt u van mooie fietstochten en wandelingen in de herfst? De natuur is vaak prachtig door verandering van zomer naar winter. Het bos kleurt rood/geel/bruin en u kunt vaak veel dieren hier zien. Met geluk kan het weer erg zacht en droog en zijn. Dan is het ideaal om er even op uit te gaan. De natuur kunt u goed ontdekken wanneer u er even tussenuit gaat in een andere provincie in Nederland dan uw woonplaats. Zo kunt u ver wandelen en fietsen en vervolgens terug komen in uw comfortabele bungalow. Hier kunt u volkomen ontspannen om de volgende dag weer op pad te gaan. 

Vakantie Oktober Nederland

Last-minute op vakantie in oktober op een Nederlands vakantiepark? Dan bent u bij BungalowExperts aan het juiste adres! Wij hebben een groot aanbod van vakantieparken in Nederland. Of u nou een weekendje weg wilt of liever een midweek of misschien een hele week in oktober op vakantie wilt, op onze website vindt u de beste aanbiedingen voor uw vakantie in oktober.

Tip van BungalowExperts:

"Kent u Droomparken al? Verspreid over heel Nederland zijn er verschillende prachtige parken in de natuur. De comfortabele en luxe vakantiehuisjes op de Droomparken zijn een ideale vakantiebestemming in oktober."

Bekijk alle Droomparken

Vakantie oktober

Wanneer viert u dit jaar vakantie?

Herfstvakantie Aanbiedingen

De BungalowExperts hebben voor de herfstvakantie diverse goede last-minute aanbiedingen op een rijtje gezet. Hebt u een specifieke zoekopdracht? Maak dan gebruik van onze gratis service: Persoonlijk Vakantieplan.

Bekijk de herfstvakantie toppers

Wat zijn de beste deals op dit moment?

BungalowExperts helpt u graag en maakt voor u een lijstje van de 3 beste deals. Bekijk hier de 3 beste deals van deze week en boek uw vakantie bij BungalowExperts!